Sig hej til din skam – og slip frygten for at være forkert.

Bog om skam skrevet af den internationale bestsellerforfatter Ilse Sand.

Når jeg som præst og som psykoterapeut har lyttet til betroelser i skam-genren, har det slået mig, hvor intens og hjerteskærende smerten og ensomheden kan være. Men så snart det skamfulde er blevet delt, sker der en forvandling, som kan opleves som overraskende og mirakuløs. Personen begynder at trække vejret dybere, og ansigtet og kroppen slipper sit forpinte udtryk og slapper af. 

Skam er dybest set en reaktion på en usikkerhed i ens selvopfattelse. Nogle mennesker har bare et enkelt hjørne af sig selv, de skammer sig over. Andre er gennemgribende hæmmede af skamfølelser.

Skamfølelser kan sagtens eksistere sideløbende med, at man med forstanden har erkendt, at for eksempel en fyring ikke er noget at skamme sig over. Når vi skal fortælle en anden om fyringen, risikerer vi, at vi alligevel bliver overrumplet af hjertebanken, og at øjnene begynder at flakke. Skamfølelser har rødder dybt inde i os og kan ikke bare fejes af vejen med sund fornuft.

Læs mere i denne bog om skam, som udkommer 15/1 2021 på forlaget Gyldendal. Se bogen hos forlaget her.

Bogen kan købes fx hos internetboghandleren William Dam

Forfatteren udkom i 2020 med bogen “Venlige øjne på dig selv – slip dårlig samvittighed

Skam ødelægger liv. Den får dig til at gemme dig bag et skjold, hvor du forsøger at skjule dig for både dig selv og andre mennesker. Skam skygger også, så du ikke kan se klart. Og så stiller den sig imellem dig og andre og skaber ensomhed. Heldigvis er der en vej ud af skammen.

Sig hej til din skam viser, hvordan du får en bedre og mere sikker fornemmelse af dig selv, så du bliver mere modstandsdygtig overfor skam og frygten for at være forkert. I et letlæst sprog får du indsigt i, hvordan skam opstår, hvordan du kan gå tæt på din skam, og hvordan du opdager dig selv på ny og får større mod til at være ærligt og åbent til stede som den, du er.

Sig hej til skam indeholder en test, så du kan måle, hvor meget skam fylder i dit liv.