Kurser og foredrag

Her kan du finde foredrag om forskellige emner indenfor det psykologiske felt: relationer, kærlighed, særligt sensitive, introverte, kommunikation, personlig udvikling og vækst.

Foredrag af Ilse Sand med offentlig adgang se kalender her

Til dig, der vil arrangere et foredrag.
Nedenfor kan du se beskrivelser af forskellige foredrag. Det er også muligt at bestille et foredrag, som er designet specielt til jeres behov.

Ring eller send en mail på info@ilsesand.dk og forhør dig om prisen

Beskrivelser af standardforedrag:

Hel dig selv via dit ophav – et foredrag om ophavsterapi

Dit ophav har stor betydning for din selvforståelse. Du bærer dets gener, og det lever på en måde i dig. Derfor har det stor betydning, om du oplever, at dine slægtninge kritiserer dig og gerne vil lave dig om, eller om du har deres opbakning.

Dine forældre, dine bedsteforældre og hele dit ophav kan styrke dit mod til at stå ved dig selv, så du bedre kan hvile i at være den, du er. Også selv hvis nogle af dem enten er døde eller bare uvillige eller ude af stand til at støtte dig. Med ophavsterapi kan du nemlig arbejde med dit forhold til dine slægtninge uden at involvere dem.

I foredraget fortæller Ilse Sand, hvordan du ved hjælp af ophavsterapi, der rummer
forskellige redskaber som for eksempel brevskrivning, kan opnå at få en kærlig bekræftelse fra vigtige personer blandt dit ophav. En bekræftelse, som vil styrke din oplevelse af samhørighed med – og forankring i – din slægt og give dig et større mod til at være den, du er, også i dine andre relationer.

Foredragets mange eksempler kan give dig  inspiration til at se dig selv og dit ophav på en ny og sandsynligvis mere kærlig måde.

Ilse Sand er tidligere sognepræst og forfatter til flere bøger blandt andet den internationale bestseller: Elsk dig selv. Hun er uddannet psykoterapeut og teolog med speciale i C. G. Jung og Søren Kierkegaard.

Sådan skaber du en frugtbar hjælpende samtale

En af de største og mest langtidsholdbare lykkefølelser opstår, når vi gør en positiv forskel for en anden. Lykkes det, er det typisk noget, vi husker og glæder os over i mange år efter.

Måske er der en på dit arbejde, i din familie eller i dit netværk, som trænger til hjælp?
Men hvordan kan du tilbyde din hjælp uden at virke anmassende? Hvordan skaber du en dialog med nærvær? Og hvordan øger du chancerne for, at samtalen bliver frugtbar både på kort og på lang sigt?

Ilse Sand viser i foredraget, hvordan du kan bruge udvalgte, enkle psykoterapeutiske metoder til for eksempel at introducere en ny synsvinkel, en mere inderlig måde at tale om problemet på eller et fokus skift til ressourcesporet, når det hele bliver for tungt. Hun har mange ideer og forslag til, hvordan du kan ændre jeres samspil, når du er træt af at høre om de samme problemer eller bare trænger til fornyelse.

Hun vil desuden sætte fokus på de faldgruber, vi let falder i som hjælpere, så vi for eksempel hjælper for meget, for lidt eller ud fra et uhensigtsmæssigt motiv.

Ilse Sand er tidligere sognepræst og forfatter til flere bøger blandt andet den internationale bestseller: Elsk dig selv. Hun er uddannet psykoterapeut og teolog med speciale i C. G. Jung og Søren Kierkegaard.

Det er ikke dig, der er forkert – et foredrag om skam
Når jeg som præst og som psykoterapeut har lyttet til betroelser i skam-genren, har det slået mig, hvor intens og hjerteskærende smerten og ensomheden kan være” fortæller Ilse Sand. “Men så snart det skamfulde er blevet delt, sker der en forvandling, som kan opleves som overraskende og mirakuløs. Personen begynder at trække vejret dybere, og ansigtet og kroppen slipper sit forpinte udtryk og slapper af”.

Skam er dybest set en reaktion på en usikkerhed i ens selvopfattelse. Nogle mennesker har bare et enkelt hjørne af sig selv, de skammer sig over. Andre er gennemgribende hæmmede af skamfølelser.

Skamfølelser kan sagtens eksistere sideløbende med, at vi med forstanden har erkendt, at for eksempel en fyring ikke er noget at skamme sig over. Når vl skal fortælle en anden om fyringen, risikerer vi, at vi alligevel bliver overrumplet af hjertebanken, og at øjnene begynder at flakke. Skamfølelser har rødder dybt inde i os og kan ikke bare fejes af vejen med sund fornuft.

Foredraget vil være let forståeligt med mange eksempler.

Ilse Sand er forfatter til flere bøger blandt andet den internationale bestseller: Elsk dig selv. Hun er uddannet psykoterapeut og teolog med speciale i C. G. Jung og Søren Kierkegaard.


Venlige øjne på dig selv – slip dårlig samvittighed
At eje evnen til at føle skyld og dårlig samvittighed er godt. Det viser, at vi er ansvarsfulde mennesker, som gerne vil bidrage positivt i eget og andres liv.

Nogle mennesker tager lynhurtigt ansvaret, fx for en dårlig stemning, en mistrivsel eller en smerte og belaster sig selv med overdreven dårlig samvittighed. Andre oplever sjældent eller aldrig sig selv som skyldig i noget negativt.

De fleste af os befinder os et sted mellem disse to yderpoler. Men vi kan godt svinge lidt frem og tilbage over tid. Der kan være gode dage eller perioder, hvor vi oplever os selv og vores liv på en positiv måde. Og så kan der være dårlige dage, hvor vi overbelaster os selv med kritik og dårlig samvittighed og ikke synes, vi slår til.

Dårlig samvittighed kan både lede og vildlede. Nogle gange kan den vise vej til at gøre noget godt igen. Andre gange presser den os til at yde mere, end vi har overskud til, eller til at give køb på os selv og vores værdier.

Ilse Sand vil i foredraget præsentere forskellige redskaber, du kan bruge til at undersøge din dårlige samvittighed og slippe den overdrevne del, der tynger dig unødvendigt. Hun vil også vise dig, hvordan du justerer dine leveregler, så du føler dig mindre skyldig, ryster den skyld af dig, som tilhører en anden, står ved den skyld, der er din og deler resten af skylden med andre, når det er relevant.

Foredraget vil være let forståeligt med mange eksempler.

Ilse Sand er forfatter til flere bøger blandt andet den internationale bestseller: Elsk dig selv – en guide for særligt sensitive og andre følsomme sjæle. Hun er uddannet psykoterapeut og teolog med speciale i C. G. Jung og Søren Kierkegaard.

Sådan heler du en beskadiget relation – eller giver slip
Hvordan kan man nærme sig og genoprette tillid og åbenhed til en person, man har mistet kontakt med eller nærhed til på en uforløst måde?

Måske har du et familiemedlem eller en ven, som du savner, men ikke længere ser. Situationen kan også være den, at I faktisk ses – ja måske endda bor sammen, men ikke længere kan opnå den åbenhed og følelsesmæssige forbindelse, I engang havde.

Som sjælesørger og psykoterapeut har jeg lyttet til mange relations erfaringer og opdaget, hvor lidt de fleste mennesker ved om, hvordan man genopretter en relation, der er gået itu. Mange tror, det gælder om at forklare sig. Men forklaringer gør ofte blot alting værre. Der er andre måder at forholde sig på, som er langt mere frugtbare.

I foredraget præsenterer jeg forskellige strategier, som kan være hjælpsomme, når du gerne vil genoprette eller bare forbedre en relation.

Foredraget bliver holdt i et letforståeligt sprog med mange eksempler.

Ilse Sand er forfatter til flere bøger blandt andet den internationale bestseller: Elsk dig selv. Hun er uddannet psykoterapeut og teolog med speciale i C. G. Jung og Søren Kierkegaard.

Kærlighed og selvbeskyttelse
Hvorfor lever vi ikke alle i levende kærlighedsforbindelser med andre mennesker? Hvordan kan det være, at mange af os i stedet enten lever som singler eller lever i parforhold, hvor der ikke er megen nærhed eller ægte omsorg for hinanden. Det kan der være forskellige svar på. Et af dem kan være, at vi benytter selvbeskyttelsesstrategier, som spiller os et puds, så vi kommer til at spænde ben for os selv i kærlighed.

Hvis man har svært ved at mærke egne følelser eller har svært ved at komme helt nær i forhold til partner, forældre, børn eller venner, kan det være fordi, man har selvbeskyttelsesstrategier i gang, som man ikke selv er klar over.

En selvbeskyttelsesstrategi kan f.eks. være, at man undlader at trække vejret tilstrækkeligt dybt til rigtigt at kunne mærke sig selv.  Et andet eksempel kan være, at man bruger sin fantasi til at omforme den ydre virkelighed, så man ser sig selv, andre mennesker eller ens muligheder i livet som værende bedre eller dårligere, end de realistisk set er.

Hvordan opstår selvbeskyttelsesstrategier? Og hvordan kan de afvikles, hvis de ikke længere er hensigtsmæssige?

Ilse Sand er forfatter til flere bøger blandt andet den internationale bestseller: Elsk dig selv – en guide for særligt sensitive og andre følsomme sjæle. Hun er uddannet psykoterapeut og teolog med speciale i C. G. Jung og Søren Kierkegaard.

Introvert – en begrænsning og en gave
Hvad vil det sige at være introvert?
Hvilke styrker og udfordringer er forbundet med denne personlighedstype?
Ilse Sand vil gennem mange eksempler fra eget og fra klienters liv, komme med forslag til hvilke strategier, der virker godt for introverte, når de møder udfordringer i en verden, hvor lyst til selskabelighed er langt højere vurderet end lyst til at fordybe sig alene.

Ilse Sand er forfatter til flere bøger blandt andet den internationale bestseller: Elsk dig selv – en guide for særligt sensitive og andre følsomme sjæle. Hun er uddannet psykoterapeut og teolog med speciale i C. G. Jung og Søren Kierkegaard.

Hvis du er en privatperson, som gerne vil have et disse foredrag til dit lokalområde, kan du selv foreslå dem til diverse arrangører. De, der typisk er arrangører af mine foredrag, er: biblioteker, aftenskoler, foreninger, kirker, virksomheder eller andre arbejdspladser.

Foredrag af Ilse Sand med offentlig adgang se her

Foredrag om psykologi, kommunikation

Foto: Foredrag på  Hjørring bibliotek, hvor de fik solgt de sidste af de 200 billetter allerede dagen før.

Se Ilse Sand holde foredrag på TV her

Læs kursisters udtalelser om Ilse Sands kurser

Læs om særligt sensitive mennesker