Sig hej til dit ophav. Og hent mod til at være den, du er 

ophav

Holder du dig ofte tilbage fra at sige, hvad du føler eller mener? Bliver du usikker på, om andre kan synes om dig, når du har lavet en fejl? Eller bliver du utilpas, når du skiller dig ud fra dem, du er sammen med, enten via din påklædning, dine behov eller dine holdninger?

Dine forældre, dine bedsteforældre og hele dit ophav kan styrke dit mod til at stå ved dig selv, så du bedre kan hvile i at være den, du er. Også selv hvis nogle af dem enten er døde eller bare uvillige eller ude af stand til at støtte dig. Med ophavsterapi kan du nemlig arbejde med dit forhold til dine slægtninge uden at involvere dem.

Dit ophav har stor betydning for din selvforståelse. Du bærer dets gener, og det lever på en måde i dig. Derfor har det stor betydning, om du oplever, at dine slægtninge kritiserer dig og gerne vil lave dig om, eller om du har deres opbakning.

I et letlæst sprog beskriver Ilse Sand, hvordan du ved hjælp af ophavsterapi, der rummer
forskellige redskaber som for eksempel brevskrivning, kan opnå at få en kærlig bekræftelse fra vigtige personer blandt dit ophav. En bekræftelse, som vil styrke din oplevelse af samhørighed med – og forankring i – din slægt og give dig et større mod til at være den, du er, også i dine andre relationer. Ophavsterapi kan også hjælpe dig med at få opløst relationsknuder, der sidder tilbage efter et samspil, der gjorde ondt.

I bogens mange eksempler kan du desuden finde inspiration til at se dig selv og dit ophav på en ny og sandsynligvis mere kærlig måde.

Ilse Sand er psykoterapeut og tidligere sognepræst. Hun er forfatter til 9 bøger blandt andet den internationale bestseller Elsk dig selv. Hendes bøger er oversat til 24 sprog.

Du kan bestille bogen hos din lokale boghandler eller via en netboghandler som f.eks.: William Dam

Anmeldelser og omtaler:

Omtale i Politiken. Læs her

5 siders artikel i Ugebladet Søndag i uge 3, 2024.

Bogen greb mig i hjertet helt fra start med genkendelighed fra min opvækst.

Bogen indeholder effektive redskaber, indsigter og beskrivelser af autentiske livshistorier, om andre mennesker. Hvor der før var ubearbejdede følelser af svigt, skyld, skam, smerte og sorg har de fået hjælp og sluttet fred med relationer i deres OPHAV.

Når du læser bogen er det, som om du er helt med inde i skrivestuen, hvor Ilse modigt fortæller om sin sårbarhed i hendes opvækst, og hvordan hun ved bl.a. at skrive et brev fra sin mor til hende selv, sætter sig selv fri.

Den sårbarhed, hvor vi kunne have ønsket os noget andet end det vi fik i vores opvækst tror jeg mange af os kan genkende. Netop derfor er det vigtigt, at du med hjælp fra bogen kan hjælpe dig selv også med hjælp fra andre kan blive forløst og sat fri.

Jeg kan varmt anbefale bogen ”Sig hej til dit OPHAVtil alle, også til dig, der er behandler, psykolog, læger eller sexolog, da du får endnu flere redskaber til at kunne hjælpe dine klienter & patienter.”
Autoriseret klinisk sexolog & psykoterapeut Margit Kyndal

Skriveterapi har været kendt i mange år, men med ophavsterapi kommer nye nuancer og nye muligheder. Den lille guide giver dig gode råd og et overblik over mulighederne.
Bogvægten – læs hele anmeldelsen her

Der er masser af inspiration at finde i bogen.
Bogsyn – læs hele anmeldelsen her

Forfatter: Ilse Sand
Sider: 144
Pris: 199 kr.
Udkommer: 28. september 2023

Bogen er allerede solgt til 3 udenlandske forlag blandt andet i Taiwan.

Coverdesign: Marina Giletich
Hent bogforside i høj opløsning her

Du kan bestille bogen hos din lokale boghandler eller via en netboghandler som f.eks.: William Dam
Se en oversigt over Ilse Sands andre bøger her