Særligt sensitive mennesker

Her kan du læse om særligt sensitive mennesker og tage en minitest

Omkring hver femte er særligt sensitiv også kaldet HSP: Højt sensitiv person. Hvis du er særligt sensitiv, har du et særligt fintmærkende nervesystem. Du er typisk meget påvirkelig af andre menneskers stemninger og sart overfor støj, kaos og uforudsigelighed.

Særligt sensitive mennesker har et rigt indre liv. Få indtryk kan starte en hel film på den sensitives indre lærred. Når du som sensitiv på den ene side tager flere indtryk ind end andre, og når disse indtryk samtidig sætter flere processer i gang i dit indre, bliver du hurtigere fyldt op end de fleste andre – og får brug for at trække dig tilbage og finde et roligt sted, hvor du kan sortere indtrykkene.

Du vil typisk være god til at få idéer og se nye muligheder og du vil have talent for at forudse, hvad der kan gå galt.

Hvis du er særligt sensitiv, svarer du nok nej til de fleste af nedenstående udsagn:

Jeg elsker gyserfilm
Jeg kan lide at fyre kanonslag af
Jeg kan klare mig med meget lidt søvn
Jeg er som regel blandt de sidste, der forlader en fest
Jeg er for det meste glad og fyldt med energi næsten uanset, hvad der lige sker omkring mig
Jeg er hurtig i replikken og klarer mig godt i diskussioner og skænderier

Samtidig svarer du nok ja til de fleste af følgende udsagn:

Hvad der ser ud til at være en smal sag for de fleste andre, bliver nogle gange for meget for mig
Jeg har et større behov for at trække mig tilbage og være alene end de fleste andre
Jeg har en god fornemmelse for, hvordan dyr og planter har det
Jeg nyder i høj grad at være i naturen
Jeg ved, at der er mere mellem himmel og jord, end man kan høre og se
Musik eller kunstværker kan nogle gange fylde mig med fryd.

I menuen til venstre kan du blandt andet finde sider
med litteraturhenvisninger, radio og tv-udsendelser,
tests og gode links til særligt sensitive mennesker.

Særligt sensitive mennesker

Du kan læse om kurser og foredrag for særligt sensitive mennesker her

Særligt sensitive mennesker på facebook

Særligt sensitiv test

Læs om at være indadvendt eller udadvendt

Læs mit nye blogindlæg: Særlig sensitivitet og forskning