Find nye veje i følelsernes labyrint

Følelserne: vrede, angst, glæde og sorg er alle grundfølelser. Jalousi og misundelse er blandingsfølelser

Ilse Sand’s bog ‘Find nye veje – i følelsernes labyrint’ er en fin lille brugbar værktøjskasse, du kan bruge til at blive bedre til at tackle og imødegå følelserne.
Helse, februar 2012

9788792683151

Bogen er udkommet på 13 sprog. Blandt andet Engelsk.

Køb bogen fx hos Saxo

Indsigt i følelsernes psykologi gør livet lettere
Nogle mennesker sidder fast i uheldige mønstre, fordi de forsøger at ændre noget, som ikke lader sig forandre. Andre græder over omstændigheder, som faktisk godt kunne ændres, mens andre igen gang på gang ryger ind i unødvendige konflikter på grund af uhensigtsmæssige tankevaner, som kan rettes, hvis man har den nødvendige indsigt.

Find nye veje i følelsernes labyrint anviser strategier, som kan give dig større glæde i dine relationer. Bogen beskriver blandt andet, hvordan du ved at udtrykke de bløde og sårbare følelser i vreden kan opleve, at andres lydhørhed vokser.

I et forbilledligt klart og letlæseligt sprog uden terapeutiske klichéer tager Ilse Sand læserne gennem et rensende bad af følelsesmæssig mentalhygiejne.
Bogen anbefales på det varmeste.

Psykoterapeut MPF, cand. theol. Bent Falk

Læs flere anmeldelser:

Ilse har en helt speciel stil og ærlighed i sine bøger, hvor anekdoterne på glimrende vis illustrerer pointerne, og jeg glæder mig allerede til hendes næste titel
Bogblogger Henrik Blunck

Læs hele anmeldelsen her

Guide til følelseslivet
Ilse Sand er tidligere sognepræst og gestaltuddannet psykoterapeut MPF.
Hendes hensigt med bogen er at formidle psykologiske sammenhænge i et let-forståeligt og erfaringsnært sprog.

Det er forfatterens erfaring, at mange problemer skyldes manglende viden om følelser. Mange konflikter kan undgås og meget kan rettes, hvis man har den nødvendige viden og forståelse om følelsernes sprog.

Bogen er skrevet i en enkel, ligefrem rådgivningsstil, hvor et kompliceret stof gøres letforståeligt.  Sproget er venligt og rummer forståelse for vores forskellighed til at håndtere konflikter.

Ilse Sands bog henvender sig til dem, der gerne vil blive klogere på sig selv og sine følelser. Den henvender sig også til psykoterapeuter, psykologer og andre behandlere, som hjælper mennesker med følelsesmæssige problemer.

Bogens enkle råd lever i høj grad op til hensigten og udfylder det, som har manglet for mange mennesker. Den er oplysende og vejledende om de mest almindelige følelser med udgangspunkt i vores grundfølelser: Glæde, ked af det, frygt/angst og vrede.

Ved at læse bogen får du bedre forudsætninger for at forstå dine egne og andres følelser, og du vil kunne spejle dig i mange konkrete eksempler. Det gælder både for fagfolk og lægfolk.

I bogen beskrives de forskellige niveauer af glæden, som kan variere fra let fornemmelse af noget rart til lyst til at omfavne og kysse og danse. Og hvem tænker over, at følelsen ked af det, kan svinge fra let træthed til lyst til at dø? Det samme gælder for vreden, som kendetegnes ved en svag følelse af ”ikke li” til hvidglødende.

Godt at vi ikke er vores følelser, men noget vi har og bruger til at manøvrere med i livet.

Jeg finder kapitlet om angst yderst relevant, idet mange hævder, at de ikke mærker deres angst. Når man læser hvad angst er, og ser niveauerne fra let uro, svært ved at slappe af, bekymret med mere til hjertegalop, vil mange nikke genkendende til deres angst-symptomer, hvilket er en del af det at være menneske.

Jeg vil også fremhæve kapitlet om forklaringer. Her tilskynder forfatteren til hellere at udvide dit eget selvbillede, frem for at forsøge at bestemme over den anden med forklaringer. Det tror jeg mange genkender både i privatlivet og som psykoterapeut.

Jeg finder bogen relevant, og jeg anbefaler den fx. som opslagsbog, når konflikter truer eller en bestemt følelse giver problemer. Bogen fortjener bestemt en plads på bibliotekets hylder på grund af måden et alment problem gøres lettilgængeligt. Jeg anbefaler varmt bogen til klienter og andre interesserede.
Tidsskrift for Psykoterapi

Ilse Sand’s bog ‘Find nye veje – i følelsernes labyrint’ er en fin lille brugbar værktøjskasse, du kan bruge til at blive bedre til at tackle og imødegå følelserne.
Helse, februar 2012

Ilse Sand guider dig med enkle råd og konkrete øvelser gennem følelsernes labyrint, så du lærer at give slip på gamle uhensigtsmæssige mønstre og får sat handling på følelserne. Og ikke mindst opnår en større accept og forståelse for dine og andres følelser.
Psykologi 2/1 – 2012

I Find nye veje får du gode råd til at bryde de fastlåste situationer og samtidig blive bedre til at acceptere dig selv, uanset, hvilke følelser du indimellem rummer.
Fit Living, februar 2012

Hent skema til glædesanalyse her
Se et udfyldt glædesskema her

Læs bogens indholdsfortegnelse og indledning

Forord
Indledning
Kap 1:  Find din primære følelse i nuet
Kap 2:  Læg afstand til dine tanker
Kap 3:  Undgå unødvendige konflikter
Kap 4:  Lyt til de bløde og sårbare følelser i vreden
Kap 5:  Sig, hvad du ønsker dig
Kap 6:  Gå imod »ked af det« – eller gå helt ind for at være det
Kap 7:  Brug din misundelse konstruktivt
Kap 8:  Lyt til din jalousi
Kap 9:  Kend din angst
Kap 10:  Hold ud, når følelserne bliver stærke
Kap 11:   Lad glæden åbne
Kap 12:   Investér i dine relationer
Kap 13: Spar på forklaringerne og udvid dit selvbillede
Novelle

Indledning

Gennem mange år først som præst og siden som psykoterapeut har jeg lyttet til mange mennesker. Ofte har jeg fulgt deres glæder og besværligheder i livet på nært hold over længere tid. Her har det tit slået mig, hvor mange problemer der skyldes manglende viden om følelser.

Nogle mennesker sidder fast i uheldige mønstre, fordi de forsøger at ændre noget, som ikke lader sig forandre. Andre græder over omstændigheder, som faktisk godt kunne ændres, mens andre igen ryger ind i unødvendige konflikter på grund af uhensigtsmæssige tankevaner, som kan rettes, hvis man har den nødvendige indsigt.

Jeg har set, hvordan mennesker kan finde vej, når de får den nødvendige indsigt. Hvordan de i en øget viden om følelsernes psykologi kan finde hjælp til at ændre, hvad der kan ændres og til at give slip på at ville bestemme der, hvor de alligevel ikke har nogen indflydelse.

Det er min hensigt med denne bog at formidle psykologiske sammenhænge i et letforståeligt og erfaringsnært sprog. Ved at læse den vil du få bedre forudsætninger for at forstå dine egne og andres følelser. Når du ved, hvad du dybest set føler og hvorfor, bliver det lettere at finde vej i livet.

Hør forfatteren fortælle om bogen i TV-Midt-Vest her

Hent skema til glædesanalyse her

Bogen kan købes fx hos internetboghandleren William Dam

Bogen er blandt andet inspireret af præst og psykoterapeut Bent Falk