Hjælp dine nærmeste. Sådan støtter du med samtaler, der virker

“Vi vil så gerne hjælpe og støtte dem, vi elsker, men nogle gange er det svære også virkelig svært at tale om. ”Hjælp dine nærmeste” er et redskab til den vedkommende åbne samtale, og den er både pædagogisk og interessant.”
Psykologi, oktober 2022

“Ilse Sand skriver enkelt og overskueligt men uden at forsimple. Hun når på de relativt få og korte sider omkring så meget, at jeg er helt overvældet. Hun trækker i bogen på sin egen erfaring både fra sit arbejde og fra sit personlige liv. Jeg kan rigtig godt lide, at hun ikke er bange for at dele ud af sig selv, også når det er sårbart. Det får mig til at føle, at jeg under læsningen er i dialog med en klog og forstående ven om alle disse spændende, relevante og ind imellem svære emner.”
Landsforeningen Spor. Læs hele anmeldelsen her

Bogen er allerede solgt til forlag i Taiwan, Kina og Rusland.

Her ser du Dansk Psykologisk Forlags beskrivelse af bogen:

Spørgsmål skaber retning

Når krisen rammer, så er man der for sine nærmeste. Man er klar til at tale om det og til at hjælpe og støtte. Det kan være, når en god ven er havnet i en giftig skilsmisse. Når ægtefællen har problemer på jobbet, eller når din nærmeste er i sorg. At stille de rigtige spørgsmål er langt vigtigere end at have de rigtige svar. Vi kan gøre meget for hinanden og hjælpe vores nærmeste gennem kriser. Det virker. Men nogle gange oplever man, at man ikke kommer nogen vegne. Så må man prøve noget nyt.

HJÆLP DINE NÆRMESTE er fuld af øvelser og idéer til, hvordan du kan give samtalerne og relationen nyt liv. Hvordan I kommer videre. I bogen øser bestsellerforfatteren Ilse Sand af sin livslange erfaring med at hjælpe andre gennem samtaler. Der er konkrete redskaber til, hvordan du stiller frugtbare spørgsmål, siger til og fra som hjælper, håndterer skam og angst, skaber inderlighed i relationen og sætter fokus på leveregler, der låser den anden fast. Det er teknikker, der kan give dig selv og den, du hjælper, mere luft, mening og retning.

Bogen handler også om, hvordan du undgår de værste faldgruber– og ikke behøver at være bange for at træde til. Du kan også bruge bogens redskaber i dit eget liv. Bogen er til dig, der gerne vil vide mere om psykologi i hverdagen, dine relationer og dig selv.”

Bestilles hos din lokale boghandler eller købes på nettet fx her: https://www.williamdam.dk/hjaelp-dine-naermeste__2953855