Om særligt sensitive på TV

Om særligt sensitive på TV. Nedenfor kan du se klip fra foredraget “Særligt sensitive er på én gang sarte og stærke, som blev holdt På Niels Bugges Kro i oktober 2010

Det særligt sensitive karaktertræk. Et fintfølende nervesystem og et rigt indre liv
Hvis du er særligt sensitiv, lider du mere end andre under belastende omstændigheder, og samtidig tager du også gode oplevelser dybere ind. Indtryk kan blive en plage for særligt sensitive. De tænker mere over hvert enkelt og hovedet kan blive fyldt op, så de mister kreativiteten og kontakten med sig selv. Mange særligt sensitive forsøger at skaffe sig de nødvendige pauser i smug – og skammer sig.

Særligt sensitive skammer sig

Særligt sensitive foretrækker kontakt af høj kvalitet

Særligt sensitive har talent for at etablere en kontakt til andre, som er dyb og intens. De fornemmer mere end de fleste. Og to særligt sensitive kan sammen opnå en nærhed og en kontakt, som rækker ud over, hvad andre kan høre eller se. Den form for kontakt dræner  ikke, men kan tværtimod give energi – selv til indadvendte, som ellers ofte helst lader op alene.

Mange særligt sensitive har talent for angst.
Som særligt sensitiv er du typisk god til at se nye muligheder OG god til at forestille dig, hvad der kan gå galt. Særligt sensitive beregner konsekvenser før de handler, og får tit at vide, at de bekymrer sig for meget og tager sorgerne på forskud. Men det er faktisk klogt at bekymre sig forud, hvis man er særligt sensitiv. På den måde kan man nemlig reducere chancen for at blive overstimuleret i situationen. Om særligt sensitive på TV

Ilse Sand har skrevet flere bøger til særligt sensitive. Hendes første bog “Elsk dig selv” er en international bestseller og har blandt andet solgt 200.000 eksemplarer i Asien.

Fra 2020 begyndte hun at udkomme for forlaget Gyldendal og Dansk Psykologisk Forlag. Af interesse for særligt sensitive vil især bogen “Venlige øjne på dig selv – slip dårlig samvittighed” være. Men også “Sig hej til din skam – en bog om at slippe frygten for at være forkert” er yderst relevant.

Kan købes fx hos William Dam
Læs mere om Ilse Sands bøger her

Læs om særligt sensitive mennesker
Test din sensitivitet

Se flere radio- og TV-udsendelser