Nyhedssøgende særligt sensitive

Her kan du læse om nyhedssøgende særligt sensitive (På engelsk: Sensation Seekers)

Nogle særligt sensitive er nyhedssøgende. De har både let ved at komme til at kede sig og let ved at blive overstimulerede. Her er det virkelig en udfordring at finde balancen.

Som nyhedssøgende sensitiv (HSS = high-sensation seekers) keder man sig ved gentagelser og bliver rastløs ved for meget rutine. Til gengæld går man gerne efter spændende oplevelser.

Det kan se ud som om, HSS skaber problemer for sig selv. På trods af at han eller hun let bliver overstimuleret opsøger HSS nye indtryk og bliver udmattet. Efterfølgende har mange HSS en tilbøjelighed til at bebrejde sig selv.

Det er der ingen grund til. Man kan ikke gøre for sin nyhedstrang og det er en meget vanskelig balance. Lidt som at køre bil med den ene fod på speederen og den anden på bremsen.

Det er Elaine Aron, der har introduceret betegnelsen nyhedssøgende særligt sensitive. Jeg oplever at der er stor interesse for at få mere information om nyhedssøgende særligt sensitive, men at der er skrevet meget lidt op det.

Mit bedste råd til dig, der er nyhedssøgende særligt sensitiv, er at finde sammen med andre nyhedssøgende særligt sensitive, så I kan udforske det sammen. Måske kan du finde andre i grupper for særligt sensitive på Facebook fx denne. Eller måske vil du hellere være anonym. I så fald kan du lave en annonce på denne kontaktside.

Derudover kan jeg anbefale mindfullnes, som er frugtbar metode, når man gerne vil finde ro. Jeg kan fx anbefale teamet bag kontemplation.dk.

Find flere gode råd i mine bøger, som du kan læse om her

introverte kan også være nyhedssøgende læs mere om at være introvert

Læs om særligt sensitive mennesker

Test om du er særligt sensitiv

Se TV-klip om at være særligt sensitiv

Læs om at være indadvendt eller udadvendt