Personlig udvikling – hvor skal vi hen?

Nogle stræber efter at blive bedre og bedre til at tænke positivt, men det kan faktisk i nogle tilfælde være en vej væk fra autenticitet. Som jeg ser det, gælder det ikke om at blive bedre og bedre til at se lyst på tingene, men om at blive bedre og bedre til at se klart.

For andre er målet at opdage egne ønsker og behov og skaffe sig det, der giver dem glæde i livet. At leve et godt og glædesfyldt liv. Følsomme mennesker har ofte brug for at blive længe her. De har ofte brugt alt for meget liv og energi på at gøre andre tilpas og må derfor være grundige i lang tid, inden de kan mærke sig selv og det, de personligt brænder for, så de kan skabe et fundament og et overskud.

Men selvudviklingsprocessen må ikke slutte her. Når vi har fundet os selv, skal vi nemlig igen rette vores opmærksomhed mod andre, og nu kan vi gøre det på en langt mere ægte og hjælpsom måde. At gøre en positiv forskel for andre end sig selv kan give en dyb følelse af mening, og især følsomme mennesker har svært ved at blive tilfredse i livet uden den.

For mig er målet i første omgang at blive sig selv og vokse i troskab mod sine værdier. Det er desuden også, at vokse i sin evne til kærlighed, ydmyghed, autenticitet, nærvær, ikke-dømmende mildhed og medfølelse med alle skabninger.

Personlig udvikling og vækst

Læs om kurser og foredrag her

2 thoughts on “Personlig udvikling – hvor skal vi hen?

  1. Det er så præcist udtrykt “stræber efter at blive bedre og bedre til at tænke positivt” -I det hele taget den evige jagen efter at blive bedre og bedre… Vi er jo gode nok som vi nu engang er skabt og gode nok med de tanker vi har.
    Dog er det en proces i sig selv at sande dette og ikke mindst leve det,i de tempi vi nu engang formår. Hvor er dog fint sagt. Tak for synligheden og alle de gode og opmuntrende ord.

  2. Jeg sidder her og har irriterende tanker omkring mit job. Jeg føler ikke , at jeg bliver fyldt op af nogen form for glæde eller tilfredshed. Jeg følere nærmere , at jeg bliver suget for energi. Jeg har ellers et job , hvor der er meget brug for mig. Jeg hjælper børn , der har det svært i skolen. Og jeg ved at jeg gør en forskel, men jeg når aldrig at opbygge et overskud. Jeg gør alt , hvad jeg kan , for at give mig selv ro og omsorg , når jeg kommer hjem, men det er som om, at jeg befinder mig i et univers , hvor æstetik, sjov og glæde ligger langt væk fra min indre verden. Nogen gange drømmer jeg mig væk til en verden , hvor min arbejdsdag er at hygge mig i et lyst og dejligt værksted, hvor jeg designer smykker eller lign. Jeg kan slet ikke lave smykker eller noget andet kreativt, men roen og fordybelsen gør mig glad. Jeg bokser hver dag med mine “negative” tanker. Jeg gør meget for at lette dem. Jeg læser, løber, går ture i skoven, går i teater, går i biografen, på cafe med veninder, maler lidt og gør hyggelige ting med min datter og kæreste. Jeg tager blomstermedicin og spiser sundt og arbejder meget med mig selv på den psykiskeplan. Jeg har jo nok en forventning om, at så burde der være en gevinst i den sidste ende. Nemlig de positive tanker, men det sker bare ikke. Hvad mere kan man gøre…Andet end at overgive sig til det sind , man nu en gang er endt op med? Kærlige tanker Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.