Foredrag af Ilse Sand med offentlig adgang

Foredrag om psykologi, kommunikation, selvudvikling, introverte eller særligt sensitive

Er du arrangør – se her

Kurser og foredrag i kronologisk rækkefølge

27. April:    Venlige øjne på dig selv – slip dårlig samvittighed, Støvring, Jylland
8.   Maj:     Samvittighed og skyld, Aarhus.

Nærmere beskrivelser af de enkelte arrangementer:

Venlige øjne på dig selv – slip dårlig samvittighed/ Samvittighed og skyld
At eje evnen til at føle skyld og dårlig samvittighed er godt. Det viser, at vi er ansvarsfulde mennesker, som gerne vil bidrage positivt i eget og andres liv.

Nogle mennesker tager lynhurtigt ansvaret, fx for en dårlig stemning, en mistrivsel eller en smerte og belaster sig selv med overdreven dårlig samvittighed. Andre oplever sjældent eller aldrig sig selv som skyldig i noget negativt.

De fleste af os befinder os et sted mellem disse to yderpoler. Men vi kan godt svinge lidt frem og tilbage over tid. Der kan være gode dage eller perioder, hvor vi oplever os selv og vores liv på en positiv måde. Og så kan der være dårlige dage, hvor vi overbelaster os selv med kritik og dårlig samvittighed og ikke synes, vi slår til.

Dårlig samvittighed kan både lede og vildlede. Nogle gange kan den vise vej til at gøre noget godt igen. Andre gange presser den os til at yde mere, end vi har overskud til, eller til at give køb på os selv og vores værdier.

Ilse Sand vil i foredraget præsentere forskellige redskaber, du kan bruge til at undersøge din dårlige samvittighed og slippe den overdrevne del, der tynger dig unødvendigt. Hun vil også vise dig, hvordan du justerer dine leveregler, så du føler dig mindre skyldig, ryster den skyld af dig, som tilhører en anden, står ved den skyld, der er din og deler resten af skylden med andre, når det er relevant.

Onsdag den 27. April 2022 kl. 14 – 16.
Arrangør: Støvring sogn
Sognegården, Kirkevej 6,
9530 Støvring
Læs mere her

Søndag den 8. maj 2022 kl. 14 – 16.30
Århus
Arrangør: Foreningen nutidig kristen spiritualitet.
Læs mere her

Du kan selv gøre noget for at skaffe et foredrag i nærheden af dig
Foredragsarrangører er som regel lydhøre overfor ønsker. Så hvis du har lyst til et af mine foredrag i dit nærområde, er det en god idé at sende en mail eller ringe til dit lokale bibliotek, kirke, aftenskole, fagforening eller lignende. Ilse Sand kommer gerne over hele landet – og med flere forskellige foredrag. Du kan se en liste over de foredrag, hun tilbyder her

Du kan se Ilse Sand holde foredrag på TV her