Læs anmeldelser og udtalelser

Her kan du læse anmeldelser og læserudtalelser om følgende bog til særligt sensitive: “Elsk dig selv – en guide for særligt sensitive og andre følsomme sjæle

Magasinet Psykologi skrev:

“I Elsk dig selv – en guide for særligt sensitive og andre følsomme sjæle af Ilse Sand er der gode konkrete bud på, hvordan man tackler sin sensitivitet i hverdagen.

Budskaber er blandt andet, at det er helt o.k. at leve livet langsomt og insistere på nærvær og dybde – man behøver ikke at brænde igennem og powerpræstere.

Ilse Sand er selv blandt de særligt sensitive og hendes pointer virker troværdige og relevante. En fin lille og letlæst bog, som kan være en øjenåbner og en hjælpende hånd til følsomme væsner.”

Psykologi 8/11 – 2010

Citat fra lektørudtalelse, DBC:

”Læseren kan spejle sig i mange gode eksempler …
Letlæst selvhjælpsguide for særligt sensitive med dansk udgangspunkt”

Læserudtalelser:

“Du kender mig ikke, men jeg vil bare sige tak for bogen Elsk dig selv. Faldt tilfældigt over den på biblioteket og blev nysgerrig. Er selv hyper sensitiv og har læst en del om emnet, og har følt mig “klædt godt på..”, men din bog har lige givet mig en anden vinkel, et input jeg havde brug for.”

 Lotta Sigrid

Jeg har læst Elaine Arons bog om sensitive mennesker, så emnet var bekendt.

Men jeg synes, Ilse Sand virkelig føjer nye dimensioner til, og har gjort mig klogere på mig selv.

Særligt kapitlet om vrede var nyt for mig. Jeg har altid haft svært ved selv at udtrykke vrede – og svært ved at udholde andres vrede.

Jeg synes, det var så befriende, at hun skriver, at man ikke nødvendigvis skal øve sig i at vise sin vrede åbent, at det ikke er vejen frem for en særligt sensitiv.

Desuden er det godt, der kommer dansk litteratur om emnet, danskere udtrykker sig anderledes end amerikanere, så det bliver lettere at genkende sig selv.

Nana

Jeg “slugte” den i næsten én stor mundfuld, – og jeg synes, den er utrolig velskrevet, let læselig og let forståelig.

Den er meget lettere at læse og forstå end Elaine Aron’s, som jeg var 3 år om at komme igennem. Den nye test er også mere ligetil og mere uddybende end Aron’s.

Der er i bogen et fint mix af gode eksempler fra den virkelige verden og Ilses egen dejlige umiddelbare ærlighed.

Den bog vil blive “en trofast følgesvend” i resten af mit liv.

Jeg glæder mig nu til at læse den igen – lidt langsommere og dvæle mere ved enkelthederne.

Margith

Boken passer for alle ” litt følsomme”, selv om en ikke faller inn under kategorien ” særligt sensitivt menneske” Det er en lettlest og skjønn bok som har bidratt til at jeg har fått større selvforståelse.” Ellinor, Norge

Anmeldelse skrevet af Lone Friis, tidligere formand for hsp-foreningen* i Danmark:

Først og fremmest er Ilse Sand selv et særligt sensitivt menneske, hvilket kommer stærkt til udtryk i bogen i form af omsorg og kærlighed til emnet sensitivitet, hendes nærvær, når hun skriver, og hendes måde at kommunikere budskabet ud til os andre på er gjort på en hensynsfuld og blid facon, som gør, at jeg er ualmindelig glad for bogen, som udkom d. 12.august 2010.

Ilse har tidligere arbejdet som sognepræst, men siden 2006 har hun haft egen praksis i Randers, hvor hun i dag arbejder fuld tid med psykoterapi, supervision, kurser og foredrag.

Bogen starter med en beskrivelse af karaktertrækket, hvad vil det sige, at være et særligt sensitivt menneske. Nogle af bogens andre emner er selvværd, overstimulering, skyld og skam, selvkærlighed, og ikke mindst gode idéer som giver glæde og velvære til sensitive mennesker.

Ilse har udviklet en ny test til danske sensitive, som bogen afsluttes med. Den test er jeg meget begejstret for, da den er mere uddybende end Elaines Arons test, som oprindeligt er udviklet til amerikanere.

Hele bogen igennem er krydret med udtalelser fra andre særligt sensitive mennesker, som giver deres syn på, hvordan de lever med det at være særligt sensitiv.

Alt i alt er det en super god, og informativ bog, som giver en bedre forståelse af karaktertrækket, og Ilse forstår til fulde at fremhæve de mange positive sider ved det særlige sensitive karaktertræk.

Bogen henvender sig også til psykoterapeuter, psykologer og andre behandlere – og ikke mindst til pårørende til særligt sensitive mennesker.

* Foreningen for særligt sensitive i Danmark. HSP = highly sensitive person.

Jeg er rigtig glad for bogen, fordi den rammer plet og er skrevet i et sprog, hvor alle kan være med.

Min søn på 11 år, er særligt sensitiv, som jeg. På mit sidste kursus hos Ilse Sand købte jeg 2 bøger mere – den ene får min søns skole – den anden skal min bror have i gave, han er alm. praktiserende læge og hele lægestanden kunne
sikkert lære rigtig meget af at læse den bog!

Selene

Jeg har med stor fornøjelse læst bogen og finder den både seriøs, let og lys. Ilse Sand har en utrolig fin evne til at komme omkring et alvorligt emne, som præger mange menneskers liv og samtidig indpode så megen optimisme og positiviet i læseren.

Forfatteren mestrer at komme med gode eksempler. Hendes cases er gode, men selve hendes formidling af stoffet er så præcist skildrende og nuanceret, at hendes bog ikke ville miste i forståelse, hvis hendes cases ikke var medbragt. De virker af den grund ikke overflødige.

Ilse Sand har skrevet en varm og klog bog og efter min mening fortjener den stor udbredelse.

Hun agerer ikke “terapeut” i den gængse form, som mange terapeuter – efter min mening – gør, når de skriver bøger. De kommer ofte til – trods deres helt sikkert oprigtige hensigt – at virke belærende og “faderlige” eller “moderlige” i deres anvisninger og råd. Det gør Ilse sand ikke. Hun holder sin egen personlighed så fint og beskedent tilbage og giver plads til, at læseren kan spejle sig uden “myndige øjne” rettet på sig fra forfatterens side! Det skaber frihedsrum i læsningen, samtidig med at man ikke er i tvivl om den empati, hvorefter bogen er skrevet!

John

Selv om jeg kender til at være sensitiv i forvejen, så har denne bog været en berigende oplevelse at læse, og jeg vil læse den igen og gå dybere ned i hvert emne.

Det er som om Ilse Sand forstår min tankegang og mine følelser uden at kende mig.

Emner som vrede, lavt selvværd, skyld, skam og høje standarder bliver beskrevet, så det gav mig en stor “ahaoplevelse”, og jeg vil anbefale bogen til dem, jeg kender, som også er følsomme/sensitive.

Bente

Skriv en kommentar til følgende bog til særligt sensitive: “Elsk dig selv – en guide for særligt sensitive og andre følsomme sjæle.

Hvis du har lyst til at fortælle, hvad du har fået ud af at læse bogen – eller bare sige din mening om den – så send nogle linier til:
Info@forlagetammentorp.dk eller skriv på sidens blog.

bog til særligt sensitive

Tilbage til hovedsiden for bogen: Elsk dig selv

Særligt sensitiv test

Læs om  særligt sensitive mennesker