Eksistensgruppe

En mulighed for at dele med andre i en fortrolig atmosfære.
I gruppen vil vi tale om vores død og om vores liv, hvordan vi har det for tiden og i dette øjeblik, hvad vi er taknemmelige for, hvad der gør ondt, og hvad vi gerne vil ændre.

Vi aftaler i gruppen en tavshedspligt, så det bliver et trygt rum. Du vælger selv, hvor meget det føles rigtigt at dele i gruppen. Jeg vil spørge interesseret og terapeutisk ind til det, der bliver fortalt, men du kan til enhver tid vælge at afvise at svare, hvis du ikke har lyst. Ind imellem vil jeg bede jer dele noget i mindre grupper, men her kan du også vælge at dele med din dagbog i stedet.

Udover at lytte og spørge ind, vil jeg holde små oplæg, som har relation til de dilemmaer, I hver især står i. Det kan fx handle om svære valg, en relation, der trænger til forbedring, et tab, en frygt for at være forkert, en mistrivsel, du gerne vil have rettet op på eller om gode dage eller øjeblikke, som du gerne vil have til at vokse.

Der vil indgå nærværs øvelser, så vi kan komme mest muligt til stede i det nu, vi deler.

Gruppen vil virke som et spejl og en katalysator på den enkeltes proces. Du vil sandsynligvis opleve, at der vil være beslutninger, der bliver lettere at tage, både fordi du får feedback fra gruppen, og fordi du får mulighed for at lade dig inspirere af andres proces.

Vi vil først og fremmest tale om det liv, vi lever – især det, der foregår lige her nu. Fra tid til anden vil vi også tale om vores personlige død, blandt andet fordi det giver intensitet ind i det nu, vi deler.
Læs mere om gevinsten ved at forholde sig til sin død her.

Jeg vil forsøge at samle en eller flere grupper, hvor deltagerne passer nogenlunde sammen med hensyn til alder og erfaringsniveau med at arbejde med sig selv. Jeg vil derfor bede jer udfylde et spørgeskema og desuden tage en samtale på ca. 20 min over zoom med hver enkelt ansøger til gruppen.

Det praktiske
Vi mødes i første omgang 4 x 3,5 timer. Det kommer til at foregå hver anden uge i en periode i efteråret 2021. De nærmere datoer finder jeg, når jeg ved, hvornår deltagerne kan. Det bliver enten søndag eftermiddag fra kl. 13 eller en hverdag fra kl. 11.00 eller fra 16.30. Jeg finder et lokale i Skåde eller Højbjerg 5-7 km syd for Århus.
Prisen bliver 740 kr. pr. gang, og man binder sig til 4 gange. De 4 x 740 = 2.960 betales forud. Der vil være 5-8 personer i hver gruppe.

Får gruppen lyst til at fortsætte, mødes vi herefter lidt sjældnere. Der betales 2 gange forud ad gangen, hvis I vil have mig med. En anden mulighed er, at I fortsætter uden mig.

Tilmelding
Du kan hente et tilmeldings-spørgeskema her
Når du har udfyldt skemaet, vedhæfter du det til en mail og sender det til tilmeld@ilsesand.dk

Hvis du er interesseret, men bor langt fra Aarhus, kan du vælge at melde dig, men skrive, at din interesse er betinget af, at der bliver en gruppe med flere fra dit område. En gruppe som så godt nok må tage rejsen de fire gange, men efterfølgende kan fortsætte lokalt.

Der er løbende tilmelding.
Når du har indsendt dit tilmeldingsspørgeskema, ligger det i mit kartotek. Når det ser ud til, at du kan passe ind i en gruppe, kontakter jeg dig per mail eller sms for i første omgang at aftale en tid til en samtale.
Du er endelig tilmeldt, når du har indsendt spørgeskema, talt med mig og betalt.
Jeg opretter grupper løbende, efterhånden som der bliver et gruppe match.

Eksistensgrupper