Helbredende strategier der virker


”Tak for at gøre helbredende strategier tilgængelige for almindelige mennesker”, skrev sognepræst, Ulla Horsholt, til mig. Det er præcis det, jeg gerne vil med mine bøger.

Jeg har mange års erfaring som psykoterapeut og har set, hvordan mennesker kan finde vej, når de får den nødvendige indsigt. Hvordan de rette redskaber og en øget viden om følelsernes psykologi kan gøre deres liv lettere.

Undervisningsdelen af den psykoterapi, jeg har givet, er blevet til bøger.

GUIDE TIL MINE BØGER
Nedenfor har jeg listet forskellige typer af problemstillinger og henvist til de bøger, der er relevante i netop disse situationer. Så behøver du ikke læse alle bøgerne, men kan dykke ned i dem, der er relevante i din situation.

Svære følelser – fx vrede, misundelse eller jalousi
I bogen “Find nye veje i følelsernes labyrint” får du råd om, hvordan du kan forstå dine følelser, lægge afstand til dine tanker og finde ind til dine inderste ønsker.
Jeg deler forskellige årsager til vrede ind i kategorier. Alt efter hvilken årsagskategori, din vrede befinder sig i, foreslår jeg strategier, ord og sætninger, du kan bruge i situationen.
Har du problemer med jalousi eller misundelse, kan du i denne bog få hjælp til en dybere forståelse af, hvad der kan være på spil.

Problemer med relationer
Bogen “Savner du én? – guide til at hele en beskadiget relation eller give slip”, giver råd om, hvordan du kan genoprette en relation, der er blevet kølig eller kedelig. Den har også et bud på, hvornår det er bedre at give slip, og hvordan du bedst muligt kan gøre det.
Bogen nævner syv typiske grunde til at afslutte en relation og giver et kvalificeret bud på, hvilke af grundene der er gode, og hvornår der måske stadig er noget værdifuldt at hente ved at give forholdet en chance til.

Bogen “Kom nærmere – om kærlighed og selvbeskyttelse” kan gøre dig opmærksom på, hvornår du lægger afstand til andre for at passe på dig selv. Hvis du bliver klar over, at du lægger afstand i en relation, hvor du ellers gerne vil være nær eller intim, kan du vælge at sænke paraderne, så du bliver mere glad og tilfreds i relationen.

Bogen “En guide til særligt sensitive og andre følsomme sjæle” har et kapitel (5) om, hvordan du kan skifte mellem forskellige grader af kontakt, så du bedre kan styre, hvor let eller dyb, du ønsker, din kontakt med forskellige mennesker skal være.

Bogen “Find nye veje” har et kapitel (13) om, hvordan du kan spare på forklaringerne og udvide dit selvbillede, så du kan blive mere rummelig overfor dig selv og slappe mere af sammen med andre.

Bogen: “Sig hej til dit ophav. Og hent mod til at være den, du er”, præsenterer en metode, hvor du kan løse relationelle problemer uden at involvere den, du mærker problemet i forhold til. Metoden er særlig relevant, hvis du gerne vil forbedre forholdet til dine forældre eller bedsteforældre, men den kan også bruges i andre relationer.

Bogen ”Venlige øjne på dig selv” har nogle kapitler (6,7 og 8), som handler om, hvordan du kan forholde dig til mennesker, der er underansvarlige og måske ser sig selv som ofre.


Har du let ved at føle skam eller få dårlig samvittighed?
Hvordan du kan undersøge og rydde op i dine skyldfølelser, kan du læse om i bogen ”Venlige øjne på dig selv – slip dårlig samvittighed”. Her finder du redskaber, som kan hjælpe dig til at give slip på den overdrevne del af din dårlige samvittighed og blive venligere stemt mod dig selv.

Hvordan du kan bearbejde din skam kan du læse om i bogen: “Sig hej til din skam. En bog om at slippe frygten for at være forkert.” Når du har læst bogen, vil du forstå hele mekanismen i skam bedre og indse, at det ikke er dig, der er forkert, selv når det føles sådan. Skam er et signal om, at der er sket noget forkert. Det forkerte er ikke dig.

Føler du skyld eller skam fx i forhold til en bestemt person, kan ophavsterapi nogle gange gøre underværker. Den er særlig relevant, hvis det er i forhold til dine forældre eller bedsteforældre, men metoden kan også bruges i andre relationer. Læs om ophavsterapi i bogen: “Sig hej til dit ophav. Og hent mod til at være den, du er.”

At finde sig til rette i livet som introvert eller særligt sensitiv
Hvis du er introvert eller særligt sensitiv, vil du opleve, at nogle af dine problemer forsvinder, når du sætter dig ind i din type og indretter dit liv, så det kommer i større overensstemmelse med hvem du er.
Tag eventuelt introvert test her 
Eller test om du er særligt sensitiv her
Bøgerne “En guide til særligt sensitive og andre følsomme sjæle” og “Introvert eller særligt sensitiv – guide til grænser, glæde og mening” giver råd og vejleding i, hvordan du bedst muligt kan indrette dig i livet, hvis du er introvert eller særligt sensitiv. Disse råd er også meget relevante, selv hvis du kun midlertidigt er ekstra sensitiv fx pga. stress eller depression.

Blive du let kejtet eller usikker i sociale sammenhænge?

Eller plages du af en efterfølgende udmattelse? Så er der nok skam på spil, og du kan have glæde af at læse ”Sig hej til din skam – en bog om at slippe frygten for at være forkert”.

Vil du gerne hjælpe mennesker omkring dig?
Bogen “HJÆLP DINE NÆRMESTE
Sådan støtter du med samtaler, der virker.”
Er fyldt med råd og idéer til, hvordan kan give en samtale-hjælp, som bærer frugt – også på lang sigt.

Læs mere om mine bøger her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.